Mellody випускає перший у світі мед без бджіл на рослинній основі

Рослинний мед, який виготовляється без бджіл, має такий же смак і властивості, як і бджолиний мед. MeliBio повідомила про запуск у виробництво першого у світі бренду рослинного меду, який на смак такий самий, як мед, виготовлений бджолами.

Mellody спочатку був створений для того, щоб забезпечити ресторани та споживачів стійкою альтернативою бджолиному меду, яка не тільки має такі ж смакові якості, як і оригінальний мед, але й допомагає покращити здоров'я нашої Планети.

"Багато людей не знають про проблеми, пов'язані з комерційним виробництвом меду та його впливом на 4 000 місцевих бджіл у США, - говорить Дарко Мандич, генеральний директор та співзасновник MeliBio. "Надаючи ресторанам та споживачам смачну та екологічно чисту альтернативу, ми сподіваємося допомогти відновити екологічну гармонію та звільнити місце для місцевих запилювачів".

Рослинний мед Mellody вирішує критичні проблеми, з якими стикається комерційна індустрія з виробництва меду та наші екосистеми. Місцеві бджоли мають вирішальне значення для виробництва продуктів харчування та збереження біорізноманіття, але вони перебувають під посиленим тиском через жорстку конкуренцію з боку немісцевих європейських медоносних бджіл.

Після нещодавнього дебюту на виставці Natural Products Expo West, Mellody починає продаватися виключно в закладах громадського харчування в США. Є вже низка ресторанів де продається Mellody, серед них: Baia (Сан-Франциско), Little Choc Apothecary (Нью-Йорк) та Motel Fried Chicken (Філадельфія).

Компанія, що стоїть за "Меллоді", співпрацювала з Eleven Madison Park, рестораном, що має 3 зірки Мішлен, над спеціальним меню їжі та напоїв до Всесвітнього дня бджіл.

Пропозиції на основі рослинних продуктів у ресторанах постійно зростають. Рослинні продукти зараз можна знайти в 48% ресторанів по всьому США, і ця цифра постійно зростала і не зменшувалася протягом останнього десятиліття. У той час як у деяких категоріях продуктів харчування з'явилося багато нових брендів, мед - одна з тих сфер, де інновацій майже не було.

Незважаючи на те, що в категорії меду було мало інновацій, продажі меду стрімко зростають. У США в 2022 році продажі меду досягли $920 млн, що свідчить про значне двозначне зростання в доларовому еквіваленті за останній рік.

Про компанію MeliBio

MeliBio - це відзначена нагородами стартап компанія, що займається інноваціями в харчовій промисловості, яка базується в районі затоки Сан-Франциско. Бачення компанії полягає у створенні світу, в якому процвітають люди та бджоли. TIME назвав MeliBio найкращим винаходом 2021 року за інноваційний підхід до виробництва меду без бджіл, що позитивно впливає на біорізноманіття бджіл.